Vragen over De Brinkhof

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met Rodenburg Makelaars Apeldoorn via apeldoorn@rodenburg.nl of via 055 5 268 268

 

Vragen over De Brinkhof

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen, voorzien van een antwoord van het verkoopteam. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op via de mail (verkoop@grehamer.com) of bel ons op +31 (0)85 016 0712.

Beschikbaarheid

Welke woningen zijn er beschikbaar?

U kunt contact opnemen met Rodenburg Makelaars voor de beschikbaarheid van de woningen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een woning?

Neem contact op met Rodenburg Makelaars, zij informeren u over de beschikbare woningen.

De omgeving

Waar moet ik heen met mijn afval?

Zover dit nu bekend is maakt u als toekomstig bewoner straks gebruik van het ondergrondse diftarsysteem van de gemeente. Via de gemeente kunt u een pas aanvragen voor het gebruik van deze restafvalcontainers. Op diverse plekken rondom het pand kunt u uw gescheiden PMD- afval en oud papier kwijt. Meer informatie hierover kunt u lezen op de website: https://www.circulus-berkel.nl/apeldoorn/veelgestelde-vragen/. 

De planning

Hoe verloopt het verkooptraject?

Op het moment dat u uw keuze heeft gemaakt voor een woning kunt u een bezichtiging inplannen met Rodenburg Makelaars.

Bent u na uw bezichtiging enthousiast geworden en wilt u de woning graag kopen. Dan nemen wij contact met u op om de rest van het verkooptraject verder te bespreken. Onze notaris maakt vervolgens de koopovereenkomst voor u op en nodigt u uit voor een tekenafspraak.

Vanaf wanneer kan ik gaan bezichtigen?

U kunt direct contact opnemen met Rodenburg Makelaars voor het plannen van een bezichtiging.

Vanaf wanneer zijn de woningen gereed?

De oplevering verschilt per woning en wordt afgestemd tussen Rodenburg Makelaars en koper.

De woning

Wie regelt het onderhoud van het gebouw?

Op het moment dat u een woning koopt bij De Brinkhof, wordt u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Het onderhoud van het gebouw (schoonmaak van de algemene ruimtes, onderhoud van het terrein, schilderwerk etc.), maar ook bijvoorbeeld het afsluiten van de opstalverzekering wordt geregeld door de VvE. Voor het contracteren van de juiste partijen die deze werkzaamheden uitvoeren én de bijbehorende administratie wordt een professionele VvE beheerder aangesteld. Als lid van de VvE betaalt u hier een maandelijkse bijdrage voor naar rato van uw breukdeel volgens de splitsingsakte. Deze bijdrage wordt berekend per woning en is inzichtelijk via uw Woningdossier op het moment dat de definitieve verkoopprijzen bekend worden gemaakt. 

Wordt er een keuken geplaatst in de woning?

De woningen worden verkocht zonder keuken. De aansluitpunten voor de keuken zijn wel aanwezig. De installatietekeningen worden op een later moment beschikbaar gesteld zodat u daarmee zelf een keuken kunt aanschaffen. In de basis worden de volgende aansluitvoorzieningen opgenomen: elektrische (keramisch of inductie) kookplaat, aansluiting voor een recirculatie wasemkap, vaatwasser, koelkast (incl. vriezer), combimagnetron, gootsteen, qooker. 

Kan ik in de wanden/plafonds boren?

In de woningen is op diverse plekken achterhout geplaatst ten behoeve van het ophangen van bijvoorbeeld een televisie en in de keuken voor het bevestigen van keukenkasten. Tijdens de aankoopperiode worden de tekeningen gedeeld waarop deze locaties zijn aangegeven. Boren op andere plekken in de wanden is toegestaan, mits u gebruik maakt van een leidingszoeker om te voorkomen dat u installatiewerk beschadigt wat is verwerkt in de metal stud wanden. Daarbij raden wij het aan om hollewandpluggen te gebruiken. In enkele woningen is een aftimmering aanwezig aa het plafond ten behoeve van een elektrakabel. Hier kan niet in worden geboord. Dit wordt duidelijk aangegeven op een tekening die later wordt verstrekt. Controleer deze documenten dus goed voor u gaat klussen. In het betonplafond van de woning kunt u boren tot een maximale diepte van 25mm ten behoeve van het ophangen van lampen en dergelijke.

Wordt de woning opgeleverd met afgewerkte badkamer en toilet?

Ja, wij zorgen ervoor dat de badkamer en toilet worden voorzien van tegels en sanitair.

Hoe worden de woningen afgewerkt?

U koopt een casco woning met uitzondering van het sanitair. De muren zijn gereed om te behangen, het plafond is afgewerkt met spuitpleisterwerk en de vloer is gereed om vloertapijt op te leggen. Houd bij de vloerafwerking wel rekening met contactgeluid. Bij het toepassen van ‘harde’ vloerafwerking is het daarom van belang dat u een ondervloer gebruikt. De kozijnen zijn geschilderd in standaard witte kleur (RAL 9010). Diverse woningen grenzen aan bestaande schachten. In geval van calamiteiten of groot onderhoud (cyclus van 30/40 jaar) bestaat de kans dat er toegang moet worden verleend aan derden om bij de schacht te komen. De schachten worden daarom semi- permanent afgewerkt en staan aangegeven op de later te verstrekken installatietekeningen. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden de installaties die door de schachten lopen vervangen zodat hier de komende jaren niemand bij hoeft te zijn. 

Hebben alle woningen een berging?

Iedere woning is gekoppeld aan een externe berging elders in het gebouw. De meeste bergingen bevinden zich in de kelder en enkele bergingen vindt u op de begane grond. De bergingen mogen niet worden gebruikt voor het stallen van een voertuig zoals fiets en/of scooter. Hiervoor is een inpandige fietsenstalling aanwezig. 

Is er elektra en/of een stopcontact aanwezig in de berging?

In de bergingen is enkel een aansluitpunt voor verlichting aanwezig.

Is er een parkeermogelijkheid bij de woningen?

Wij bieden de mogelijkheid bij alle driekamerappartementen om een parkeerplaats te kopen voor een bedrag van €19.950,- k.k. Daarnaast bieden wij (bij de driekamerappartementen) enkele extra ruime parkeerplaatsen aan voor een bedrag van €25.000,- k.k. voor bijvoorbeeld het stallen van uw motor naast een ander voertuig. Is bij de woning van uw keuze geen mogelijkheid voor het kopen van een parkeerplaats? Dan kunt u uw auto parkeren in één van de parkeergarages in het centrum. Op steenworpafstand van het gebouw vindt u twee parkeergarages. Hier leest u meer over de mogelijkheden.

Op welke wijze is het gas, water en elektra geregeld in de woning?

De radiatoren in de woningen zijn aangesloten op een collectief systeem. U betaalt een voorschot aan de VvE voor het gebruik hiervan. Aan de hand van slimme meters wordt uw daadwerkelijke individuele verbruik inzichtelijk ten behoeve van de jaarlijkse verrekening van deze voorschotten. Het collectieve systeem draait gedeeltelijk op cv ketels en wordt deels gefaciliteerd door warmtepompen. Door middel van zonnepanelen wordt het elektriciteitsverbruik voor de warmtepompen gecompenseerd. Dit collectieve systeem is relatief gemakkelijk aan te passen naar een volledig functionerende installatie zonder gas. 

In de woningen zelf is geen voorziening voor gas. De warmwatervoorziening bevindt zich in de woningen zelf in de vorm van een elektrische boiler met een capaciteit van 100 liter. 

Voor het gebruik maken van water en elektra dient u zelf bij de betreffende aanbieders een contract af te sluiten. De levering van water gaat via Vitens. Het contract voor elektra kunt u bij een leverancier naar keuze afsluiten.

Welke provider kan ik kiezen voor internet, bellen en tv?

Iedere woning wordt voorzien van zowel een eigen coax- als glasvezelaansluiting. U heeft in principe keuze uit het gehele aanbod betreffende de verschillende providers. 

Zijn de woningen geschikt voor mindervaliden?

De woningen dateren uit de jaren 70 en er zijn geen voorzieningen getroffen om bijvoorbeeld de rolstoeltoegankelijkheid te vergroten. Bent u mindervalide? Wij raden u aan om om langs te komen voor een bezichtiging om te zien of de woning voor u geschikt is.

Hoe is de toegang tot de woning geregeld?

Zowel de centrale ingangen naar de woningen, als de woningen zelf zijn voorzien van cilinders met sleutels. Voor het binnenlaten van bezoek is een intercominstallatie met video aanwezig. 

Zijn er regels voor het gebruik van het balkon?

Ja, hier zijn regels voor. In verband met brandgevaar is het enkel toegestaan om met een elektrische barbecue te barbecueën op de balkons. Het gebruik van een vuurkorf of iets dergelijks is om diezelfde reden niet toegestaan. De belasting voor de balkons is maximaal 200 kg per vierkante meter. Dit betekent dat het plaatsen van een zwembad of bijvoorbeeld een jacuzzi niet mogelijk is.   

Op welke manier worden de balkons van elkaar afgeschermd?

Bij de woningen met een balkon worden privacy schermen geplaatst door ons. 

Contact

Financiering

Contact

Financiering